[O1]Spadek mocy po 5,5k obr, umierająca pompa 1.8t

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kudlatygf
    Classic
    • 2016
    • 1

lockin, gratulacje!!! Bezawaryjnej i radosnej jazdy!!!

Ps. Obserwuje te wasze watki SII 1.4 tsi Active (twój i Marlena) - oba samochody w super tempie znalazły nowych właścicieli i w sumie liczyłem ze chociaż jeden z Was uderzy sie w piers i przyzna - ze ani wersja wyposażenia ani ten silnik sie nie nadaje....
  • Placuszek
    Classic
    • 2013
    • 2

Witam.
    Panowie mam taki problem ostatnio pojechałem wystroić autko, na programie 190KM przy 5,5k obr samochód miał znaczny spadek mocy, padło na pompę, czasy wtrysku potrafiły dochodzić nawet do 27ms, w serii bez programu czas wtrysku nie przekraczał 19ms do 6,8k obr.
    Teraz pytanie do was jaką pompę paliwa założyć, żeby pasowała w oryginalny kosz, czy możne wymienić sam wkład ?
    Chciałbym powiedzieć jeszcze ze celuję z mocą w okolice do 230KM, tak więc pompa musiała by być 4bary, do tego zmienił bym jeszcze regulator na 4bary ale to już swoją drogą.
    Proszę o szybką odpowiedz ponieważ zamierzam pojawić się na vw mani na 1/4 która odbywa się już w ten piątek.
    Zapytam się od razu czy świece BERU UXT 10 wystarczą do tej mocy?
    Pozdrawiam,

Octavia I 1.8t AUM K03s 320cc regulator 3bary, wydech 2,5",TIP, FMIC

Komentarz

• kamilwlc
      Classic
      • 2013
      • 20

Załóż pompke z S3 i będziesz miał spokój.

Komentarz

• Placuszek
        Classic
        • 2013
        • 2

a jakiś nr ? w s3 jest 4barowa?

Komentarz

• german81
          L&K
          • 2010
          • 1414
          • Octavia II combi (1Z5)
          • AUQ 1.8 20VT 180 KM
          • BZB 1.8 TSI 160 KM

kup wkład pompy z vemo co do mocy 230 koni to musisz zmienic wtryski na 380 z BAM-a . jak załorzysz 4 bar-owy regulator to bedziesz musiał załorzyc pompe walbro zeby dała rade podac paliow pod cisniem 5 bar-ów i miec własciwa wydajnosc .
          diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

Pracuję...